Bohusgryta med musslor

Du behöver 1 st nät blåmusslor 0.5 st purjolök det vita 2 st morötter 3 st potatis 2 st bladselleristjälkar 1 msk smör 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st nät blåmusslor
  • 0.5 st purjolök det vita
  • 2 st morötter
  • 3 st potatis
  • 2 st bladselleristjälkar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar nymald
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0.5 dl grädde
  • salt ev 1 nypa
  • 1 msk gräslök finhackad

Till servering

vitlöksmajonnäs citronklyftor och bröd

Gör så här

1
Skrubba musslorna rena och släng musslor som är trasiga och inte stänger sig när man knackar på dem.

2
Skär purjolöken i tunna skivor. Skala och skiva morötter och potatis. Skär även sellerin i skivor.

3
Hetta upp smör och olja i en rejäl kastrull och fräs grönsakerna i några minuter. Tillsätt musslorna och krydda med svartpeppar. Häll över vinet och lägg på lock.

4
Koka på hög värme i cirka 5 minuter tills musslorna öppnat sig. Släng de musslor som inte öppnat sig.

5
Häll på grädden och låt allt få ett uppkok. Smaka av buljongen och krydda eventuellt med lite salt. Strö över finhackad gräslök.


Kommentar:
Tips! Servera ett gott surdegsbröd och vitlöksmajonnäs till grytan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top