Bollos av majsmjöl med stekt halloumi

Du behöver 3.5 dl vatten 1 st kycklingbuljongtärning 1 msk flytande margarin 7 dl majsmjöl 1 dl kokosmjölk 0.5 msk anis salt och peppar 600...

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3.5 dl vatten
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk flytande margarin
  • 7 dl majsmjöl
  • 1 dl kokosmjölk
  • 0.5 msk anis
  • salt och peppar
  • 600 g halloumi
  • 1 st rödlök
  • gräddfil

Gör så här

1
Blanda vatten, buljongtärning och margarin i en kastrull och värm upp. Blanda majsmjöl, kokosmjölk och anis i en skål, tillsätt buljongvattnet från kastrullen och knåda till en slät ganska lös deg, smaka av med salt och peppar. Forma degen till små ovaler. Ta två skedar till hjälp.

2
Koka upp en stor kastrull med vatten och en skvätt olivolja. Lägg försiktigt i bollosen och låta koka i cirka 40 minuter. Vattnet ska täcka bollosen fullständigt. Rör inte om under de första 20 minuterna, då kan bollarna lätt falla isär.

3
Hetta upp en stekpanna med lite margarin till medelhög värme. Stek sedan halloumi och lök tills osten fått en gyllenbrun färg och löken är brynt.

4
Servera gärna med en klick gräddfil till bollosen.


Kommentar:
Så här tycker Malin Ottosson på Icakurirens matredaktion om receptet: Roligt att få prova en god vegetarisk rätt från Dominikanska republiken. Tack vare majsmjöl blir bollosarna naturligt glutenfria. Med mjölkfritt margarin blir de också mjölkfria (även om halloumiost och gräddfil förstås inte är mjölkfritt).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top