Bondomelett med varmrökt fisk

Du behöver cirka 300 g varmrökt lax, sik eller böckling 1/2 purjolök smör eller olivolja (till stekning) 1–2 röda paprikor 6–8 kokta kalla potatisar salt,...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • cirka 300 g varmrökt lax, sik eller böckling
  • 1/2 purjolök
  • smör eller olivolja (till stekning)
  • 1–2 röda paprikor
  • 6–8 kokta kalla potatisar
  • salt, svartpeppar
  • 6 ägg
  • 1 dl grädde eller vatten
  • 1–2 duttar kajennpeppar
  • krasse

Gör så här

1
Ta fisken ur kylen så den inte är för kall när den serveras.

2
Hetta upp en stor stekpanna till medelvärme. Ansa och skiva purjon, stek i lite fett minst 5 minuter. Ta upp. Skiva paprikorna och stek den bara någon minut, ta upp. Dela potatisen i grova munsbitar och stek dem till ljusbrun yta, salta och peppra.

3
Vispa lätt ihop ägg, grädde eller vatten och 1/2 tsk salt samt kajenn. Häll smeten över potatisen i stekpannan, sänk till knapp medelvärme. Strö purjo och paprika mellan potatisbitarna (det som inte ryms serveras bredvid). Stick och lyft lite i omelettbotten med gaffel så lös smet kan sippra under. Lägg på lock (eller en plåt) och grädda tills smeten bara är krämig på ytan. Strö på klippt krasse. Ställ fram hela pannan på bordet, och servera fisken bredvid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top