Bondpiga med slöja rostade smulor med äppelmos

Du behöver 8 veteskorpor 1 1/2 tsk kanel 2 msk (rå)socker Äppelmos: 750 g skalade, urkärnade syrliga äpplen 1/2 vaniljstång, klyvd 1/2 citron, skal och...


4 portioner

Du behöver

  • 8 veteskorpor
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 2 msk (rå)socker
  • Äppelmos:
  • 750 g skalade, urkärnade
  • syrliga äpplen
  • 1/2 vaniljstång, klyvd
  • 1/2 citron, skal och saft
  • 1/2 dl strösocker
  • Garnering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • ev röda vinbär

Gör så här

1
Krossa skorporna till smulor i matberedare. Rosta smulorna i torr stekpanna med kanel och socker till gyllenbrun färg. Lägg smulorna på en tallrik och låt dem kallna.

2

3
Klyfta äpplena och koka dem med vaniljstång, rivet citronskal, citronsaft, socker i 2 deciliter vatten, 5–8 minuter. Stampa till ett grovt mos med en potatisstöt. Låt kallna.

4

5
Vispa grädden med sockret till mjukt skum. Bottna portionsglas eller en stor skål med smulorna. Klicka moset över, toppa med grädde och garnera eventuellt med bärklasar samt lite av smulorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top