Du behöver
- 2 st gula lökar hackade
- 2 st stjälkar selleri skivade
- 2 msk olivolja
- 2.5 dl småpasta t ex orecchiette
- 1 st burk hela tomater eller krossade tomater
- 2 tärning fiskbuljong
- 2 st lagerblad
- 1 st påse frysta fisktärningar (400 g)
- 1 st påse frysta musslor utan skal eller musslor med skal (200 g)
- salt eller kajenn
- dill (kronor)
Gör så här
1
Fräs lök och selleri blanka i olja i en stor kastrull. Lägg i pasta och tomater med sitt spad. Häll på en liter kokande vatten. Smula i buljongtärningar och lagerblad. Koka upp och koka tills pastan är knappt al dente, 12–15 minuter.
2
Lägg i de frysta fisktärningarna. Koka upp igen, sjud 2–3 minuter. Lägg i musslorna, värm till kokpunkten.
3
Dra kastrullen åt sidan, smaka av med salt och tabasco. Garnera med dill. Servera med färskt bröd.
Näringsvärde: Kcal 520, Fett 21 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 4 g