Bouillabaisse fransk fisksoppa

Du behöver 2 st gula lökar hackade 2 st stjälkar selleri skivade 2 msk olivolja 2.5 dl småpasta t ex orecchiette 1 st burk hela...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar hackade
  • 2 st stjälkar selleri skivade
  • 2 msk olivolja
  • 2.5 dl småpasta t ex orecchiette
  • 1 st burk hela tomater eller krossade tomater
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 2 st lagerblad
  • 1 st påse frysta fisktärningar (400 g)
  • 1 st påse frysta musslor utan skal eller musslor med skal (200 g)
  • salt eller kajenn
  • dill (kronor)

Gör så här

1
Fräs lök och selleri blanka i olja i en stor kastrull. Lägg i pasta och tomater med sitt spad. Häll på en liter kokande vatten. Smula i buljongtärningar och lagerblad. Koka upp och koka tills pastan är knappt al dente, 12–15 minuter.

2
Lägg i de frysta fisktärningarna. Koka upp igen, sjud 2–3 minuter. Lägg i musslorna, värm till kokpunkten.

3
Dra kastrullen åt sidan, smaka av med salt och tabasco. Garnera med dill. Servera med färskt bröd.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 520, Fett 21 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top