Bratwurst med gräddstuvad kål

Du behöver 1 st purjolök det ljusa 0.5 st spetskålshuvud smör och olja till stekning 2 dl grädde 1 dl mjölk 1 msk kycklingfond 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök det ljusa
  • 0.5 st spetskålshuvud
  • smör och olja till stekning
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 tsk dijonsenap helkorn
  • salt nymalen svartpeppar
  • 4 st bratwurst eller annan stekkorv

Till servering:

delikatesspotatis nykokt

Gör så här

1
Skölj och skiva purjon. Strimla kålen och ta bort rotstock och grova bladnerver.

2
Mjukstek purjon i smör och olja i en stor stekpanna i fem minuter utan att den tar färg. Tillsätt kålen och fräs ytter-

3
ligare cirka fem minuter. Tillsätt grädde och mjölk och låt puttra ihop och tjockna. Smaka av med kycklingfond, senap, salt och peppar.

4
Snitta korvarna och stek dem i lite olja tills de är genomheta och har fått fin färg.

5
Servera korv och kål med nykokt småpotatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top