Du behöver
- 1 broccoli
- 1 röd chilifrukt
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 dl olivolja
- 2 skivor surdegsbröd
- 1 tsk finrivet citronskal
- 2 msk citronsaft
- salt, nymalen svartpeppar
- 4 portioner pasta, kort sort
- 1 dl finriven eller hyvlad parmesanost
Gör så här
1
Skär ner broccolin i mindre buketter och koka
2
någon minut i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och finhacka chili och vitlök. Om du vill göra rätten mildare, skrapa först bort fröna från chilin.
3
Hetta upp 3 matskedar olja i en panna och rosta broccolin i cirka 3 minuter, vänd då och då. Tillsätt chili och vitlök. Fräs i någon minut. Krydda med citronsaft, citronskal, salt och peppar.
4
Skär bort kanterna på brödet och skär i mindre bitar. Hetta upp resten av olivoljan i en ny panna och rosta brödet krispigt tills det fått fin färg. Häll upp i en skål och låt svalna. Koka pastan och blanda med grönsakerna. Toppa med brödcrunch och parmesanost.