Broccolipasta med brödsmulor

Du behöver 1 broccoli 1 röd chilifrukt 2 vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja 2 skivor surdegsbröd 1 tsk finrivet citronskal 2 msk citronsaft salt, nymalen svartpeppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 broccoli
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk citronsaft
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 4 portioner pasta, kort sort
  • 1 dl finriven eller hyvlad parmesanost

Gör så här

1
Skär ner broccolin i mindre buketter och koka

2
någon minut i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och finhacka chili och vitlök. Om du vill göra rätten mildare, skrapa först bort fröna från chilin.

3
Hetta upp 3 matskedar olja i en panna och rosta broccolin i cirka 3 minuter, vänd då och då. Tillsätt chili och vitlök. Fräs i någon minut. Krydda med citronsaft, citronskal, salt och peppar.

4
Skär bort kanterna på brödet och skär i mindre bitar. Hetta upp resten av olivoljan i en ny panna och rosta brödet krispigt tills det fått fin färg. Häll upp i en skål och låt svalna. Koka pastan och blanda med grönsakerna. Toppa med brödcrunch och parmesanost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top