Brownie med karamelliserad pistage och vaniljglass

Du behöver 100 g smör 125 g choklad hackad 2 st ägg 2.5 dl strösocker 1.5 dl vetemjöl pistagenötter 1 dl strösocker 1 dl pistagenötter...

Tillagningstid: 45 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 125 g choklad hackad
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • pistagenötter
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl pistagenötter skalade, rostade och saltade
  • 1 msk smör

Till servering

kakao att pudra över
vaniljglass god

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Fodra en cirka 20 x 25 centimeters ugnsform med bakplåtspapper, lite smör under får papperet att fästa.

2
Smält smör och 125 gram choklad tillsammans i skål i mikro. Låt svalna något och rör sedan i äggen, ett i taget. Vänd i socker och mjöl, blanda i resterande chokladhack och häll smeten i formen. Grädda i cirka 25 minuter, tills kakan har fast yta men fortfarande är mjuk inuti.

3
Pistagenötter Smält sockret i en stekpanna och låt det bli vackert gyllenbrunt, häll i pistagenötterna och blanda hastigt, tillsätt smöret och rör om. Häll ut nötkaramellen

4
på ett bakplåtspapper och låt stelna.

5
Hacka sedan grovt.

6
Lyft brownien ur formen med hjälp

7
av bakplåtspapperet. Skär i fyrkanter, pudra över kakao och servera med vaniljglass och pistagehacket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top