Brownie med nötter och kola

Du behöver 200 g mörk choklad 250 g smör rumsvarmt 3 dl strösocker 3 st ägg 1.5 dl vetemjöl 0.5 dl kakao 0.5 tsk bakpulver...

Tillagningstid: 50 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 250 g smör rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1.5 dl salta jordnötter
  • 15 st kola (typ Dumle eller Riesen)

Till servering

vaniljglass eller vispgrädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Hacka och smält den mörka chokladen i mikrovågsugn och låt den svalna något.

3
Vispa smör och socker pösigt. Vispa i ett ägg i taget. Rör i den smälta chokladen.

4
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten och rör i 1 dl av jordnötterna.

5
Bred ut smeten i en papprad ugnsform (cirka 20 x 30 cm). Strö över resten av jordnötterna. Halvera kolorna och tryck ner dem i smeten.

6
Grädda mitt i ugnen i 25–35 minuter tills kakan är gräddad, men fortfarande lite kladdig. Kolla med en sticka.

7
Låt svalna en stund och skär sedan rutor. Servera med glass eller vispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top