Du behöver
- 200 g mörk choklad
- 250 g smör rumsvarmt
- 3 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakao
- 0.5 tsk bakpulver
- 1.5 dl salta jordnötter
- 15 st kola (typ Dumle eller Riesen)
Till servering
vaniljglass eller vispgrädde
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Hacka och smält den mörka chokladen i mikrovågsugn och låt den svalna något.
3
Vispa smör och socker pösigt. Vispa i ett ägg i taget. Rör i den smälta chokladen.
4
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten och rör i 1 dl av jordnötterna.
5
Bred ut smeten i en papprad ugnsform (cirka 20 x 30 cm). Strö över resten av jordnötterna. Halvera kolorna och tryck ner dem i smeten.
6
Grädda mitt i ugnen i 25–35 minuter tills kakan är gräddad, men fortfarande lite kladdig. Kolla med en sticka.
7
Låt svalna en stund och skär sedan rutor. Servera med glass eller vispad grädde.