Bruna bönor med rökig halloumi

Du behöver 1 st purjolök 1 msk olja neutral 4 st äpplen bruna bönor ca 900 g, ätfärdiga 200 g halloumiost rökglaze Gör så här...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 1 msk olja neutral
  • 4 st äpplen
  • bruna bönor ca 900 g, ätfärdiga
  • 200 g halloumiost
  • rökglaze

Gör så här

1
Skiva purjon, skölj i durkslag och skaka av vattnet. Stek i lite olja på medelvärme 5–8 minuter, ta upp.

2
Skölj och klyfta äpplena, stek på hög värme någon minut på varje inneryta. Ta upp.

3
Värm bönorna i kastrull under tiden. Stek osten till fin färg på hög värme i resten av fettet. Spreja eller pensla på lite hickory- eller rökglaze under stekningen. Röksalt kan också användas.

4
Servera med de värmda bönorna, purjo och äpplen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 521, fett 20 g, kolhydrater 56 g, fibrer 19 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top