Brunkål på klassiskt vis

Du behöver 1 kg vitkål (ca 3 liter strimlad) smör 3.5 msk ljus sirap 3 dl köttbuljong (tärning) salt och vitpeppar Gör så här 1...

Tillagningstid: 80 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1 kg vitkål (ca 3 liter strimlad)
  • smör
  • 3.5 msk ljus sirap
  • 3 dl köttbuljong (tärning)
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Strimla vitkålen. Bryn den i smör i omgångar och lägg i en långpanna. Ringla över sirapen och hälften av vätskan. Stek kålen mitt i ugnen i cirka 30 minuter häll på resten av vätskan och stek i ytterligare 20–30 minuter. Salta och peppra.

2
Brunkål går utmärkt att göra i stora mängder och frysa. Värm den sedan bara försiktigt i en kastrull.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top