Bruschetta med kantareller

Du behöver 4 st surdegsbröd stora skivor 2 st vitlöksklyftor skalade, delade 2 msk olivolja 18 st basilikablad kantareller rensade 2.5 msk smör flingsalt svartpeppar...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st surdegsbröd stora skivor
  • 2 st vitlöksklyftor skalade, delade
  • 2 msk olivolja
  • 18 st basilikablad
  • kantareller rensade
  • 2.5 msk smör
  • flingsalt
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Rosta brödskivorna

2
eller grilla dem i en het panna cirka 1 minut på varje sida. Gnid in dem med vitlöken. Ringla över olivoljan och toppa med basilikablad. Skär stora svampar i mindre bitar.

3
Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i svampen och stek den på medelstark värme tills det “knäpper” i den och den fått fin färg, cirka 10 minuter. Salta.

4
Fördela svampen på brödet. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top