Du behöver
- 1 burk (400 g) kidneybönor
- 100 g (mangold)sallad
- 4 (röda) milda långpaprikor
- solrosolja till stekning
- 225 g tinad eller sköljd brysselkål
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 2 ägg
- 2 dl ströbröd
- cirka 100 g fetaost
- 1 1/2 dl matgrädde
- 1/4 tsk salt
- ett par duttar kajennpeppar
- rivet skal och saft av 1/2 citron
- 1/2 kruka persilja
Gör så här
1
Skölj bönorna noga i sil. Skölj sallad och paprika, skär paprikan i grova kärnfria bitar. Stek paprikan hastigt i lite olja på hög värme.
2
Rulla kålhuvudena i mjöl. Vispa upp äggen i djup tallrik, häll ströbröd på annan tallrik. Doppa kålen först i ägg, rulla sen i ströbröd. Stek i fett på medelvärme 5–6 minuter till snygg panering, salta och peppra under tiden.
3
Lägg upp mangold och bönor på tallrikar, bryt fetaost över.
4
Lägg på brysselbullarna och stavmixa hastigt grädde med salt, kajenn, citron och persilja till dressing att droppa över.