Brysselbullar med bönsallad

Du behöver 1 burk (400 g) kidneybönor 100 g (mangold)sallad 4 (röda) milda långpaprikor solrosolja till stekning 225 g tinad eller sköljd brysselkål 2 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 burk (400 g) kidneybönor
  • 100 g (mangold)sallad
  • 4 (röda) milda långpaprikor
  • solrosolja till stekning
  • 225 g tinad eller sköljd brysselkål
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • cirka 100 g fetaost
  • 1 1/2 dl matgrädde
  • 1/4 tsk salt
  • ett par duttar kajennpeppar
  • rivet skal och saft av 1/2 citron
  • 1/2 kruka persilja

Gör så här

1
Skölj bönorna noga i sil. Skölj sallad och paprika, skär paprikan i grova kärnfria bitar. Stek paprikan hastigt i lite olja på hög värme.

2
Rulla kålhuvudena i mjöl. Vispa upp äggen i djup tallrik, häll ströbröd på annan tallrik. Doppa kålen först i ägg, rulla sen i ströbröd. Stek i fett på medelvärme 5–6 minuter till snygg panering, salta och peppra under tiden.

3
Lägg upp mangold och bönor på tallrikar, bryt fetaost över.

4
Lägg på brysselbullarna och stavmixa hastigt grädde med salt, kajenn, citron och persilja till dressing att droppa över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top