Brysselkål med brynt smör

Du behöver 400 g brysselkål 100 g smör salt hasselnötter gärna utan skal Gör så här 1 Ansa brysselkålen genom att skära bort lite av...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 400 g brysselkål
  • 100 g smör
  • salt
  • hasselnötter gärna utan skal

Gör så här

1
Ansa brysselkålen genom att skära bort lite av rotänden och halvera dem.

2
Bryn smöret i en liten stekpanna tills det slutar fräsa, börjar bli brunt och doftar karamell. Sänk värmen och stek brysselkålen i smöret tills den blivit mör. Låt hasselnötterna steka med.

3
Smaka av med salt. Servera varma i fin gryta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top