Du behöver
- 25 g jäst
- 50 g smör
- 7 dl mjölk
- 1 st ägg + 1 äggvita
- 1 tsk malen kardemumma
- 0.75 dl strösocker
- 0.5 tsk salt
- 4 dl rismjöl
- 2 dl durramjöl
- 1.25 dl majsmjöl
- 2,25 dl majsstärkelse
- 4 msk fiberhusk
- ägg till pensling
Fyllning
150 g smör
1 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 msk svarta vallmofrön
st rivet skal av 1 apelsin
Glasyr
3 dl florsocker
2 msk pressad apelsinsaft
Gör så här
Smula ner jästen i en degskål. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt ägg, äggvita, kardemumma, socker, salt, rismjöl, durramjöl, majsmjöl, majsstärkelse och fiberhusk. Arbeta degen i maskin i ett par minuter. Jäs under bakduk i ca 1 timme.
Fyllning: Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, vallmofrön och apelsinskal.
Ta upp degen på ett bakbord mjölat med rismjöl. Kavla eller platta ut den till en rektangel, 60 x 30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop.
Skär i bitar och lägg i pappersformar som står i muffinsplåt. Jäs övertäckt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Glasyr: Rör samman florsocker och apelsinsaft och ringla det över bullarna.