Quornfärs med tomatsås och ris

Du behöver 500 g Quornfärs 2 msk olivolja salt, svartpeppar 500 g tomatkross 1.5 st vitlöksklyftor 2 msk honung 1 kruka färsk basilika 4 prt...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g Quornfärs
  • 2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 500 g tomatkross
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 2 msk honung
  • 1 kruka färsk basilika
  • 4 prt ris
  • 250 g brytbönor

Gör så här

1
Fräs färsen med oljan i stekpanna på dryg medelvärme. Smaksätt med salt och peppar, vänd om emellanåt.

2
Hetta upp tomaten med pressad vitlök och honung i stor kastrull. Smaka av med 1 tesked salt och 2 kryddmått svartpeppar. Grovhacka basilikan och vänd ner i såsen. Låt gärna såsen koka ihop några minuter på hög värme innan den stekta quornen rörs i.

3
Koka ris efter förpackningens anvisning. Låt bönorna koka med de sista fem minuterna.


Kommentar:
Näringsvärde: 324 kcal, fett 3 g, kolhydrater 72 g, fiber 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top