Du behöver
- 500 g Quornfärs
- 2 msk olivolja
- salt, svartpeppar
- 500 g tomatkross
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 2 msk honung
- 1 kruka färsk basilika
- 4 prt ris
- 250 g brytbönor
Gör så här
1
Fräs färsen med oljan i stekpanna på dryg medelvärme. Smaksätt med salt och peppar, vänd om emellanåt.
2
Hetta upp tomaten med pressad vitlök och honung i stor kastrull. Smaka av med 1 tesked salt och 2 kryddmått svartpeppar. Grovhacka basilikan och vänd ner i såsen. Låt gärna såsen koka ihop några minuter på hög värme innan den stekta quornen rörs i.
3
Koka ris efter förpackningens anvisning. Låt bönorna koka med de sista fem minuterna.
Näringsvärde: 324 kcal, fett 3 g, kolhydrater 72 g, fiber 9 g