Bulgur med grönkål och pumpafrön

Du behöver 4 prt bulgur 4.5 st grönkål stjälkar 1 st aubergine 3 msk olivolja 1 tsk spiskummin salt och svartpeppar 50 g torkade tranbär...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt bulgur
  • 4.5 st grönkål stjälkar
  • 1 st aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar
  • 50 g torkade tranbär eller sultanrussin
  • 2 msk pumpafrö rostade
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
  • 2 dl yoghurt tjock

Gör så här

1
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och repa bladen från grönkålen. Skär i grövre bitar och skiva auberginen i tunna skivor.

2
Hetta upp olja i en panna och stek aubergineskivorna tills de fått fin färg. Krydda med spiskummin, salt och peppar och vänd ner grönkålen tillsammans med tranbär och pumpafrön. Låt allt bara bli genomvarmt och dra åt sidan.

3
Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar. Lägg upp bulgur tillsammans med grönsakerna och servera med yoghurtsåsen.


Kommentar:
Grönkål är en riktig hälsobomb, fylld med järn, C-vitamin och A-vitamin. Smulad fetaost gör rätten extra krämig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top