Du behöver
- 3.5 dl fullkornsbulgur
- 7 dl grönsaksbuljong (av fond)
- 1/2–1 st påse saffran
- 10 st schalottenlökar
- vatten salt
- 200 g sockerärter
- 4 st paprika stora eller 9–12 små blandade paprikor
- solrosolja till stekning
- labneh eller färskost
- 2 dl chilisås av ketchuptyp
- 3 st vitlöksklyftor
- 0.5 st gul lök eller 1 schalottenlök
- svartpeppar nymalen
- 1 msk hackad persilja
Gör så här
1
Koka bulgur med buljong och saffran under lock,
2
enligt paketets anvisning.
3
Koka schalottenlökarna i saltat vatten 5 minuter, ta upp och låt rinna av.
4
Sjud sockerärterna 1–2 minuter i samma vatten, ta upp.
5
Hetta upp en stekpanna på näst högsta värme, häll i ett par matskedar olja och stek först lök, sedan hel eller grovbitad paprika i den.
6
Smaksätt chilisåsen med finriven vitlök och gul lök, samt extra svartpeppar och persilja.
7
Servera lök, paprika och sockerärter på bulguren, med labneh- eller färskost, och såsen bredvid.
Den vegetariska paellan får en syrlig kick av labneh, en ost gjord av avrunnen yoghurt. Färskost går också bra.