Bulgurpaella med labneh-ost

Du behöver 3.5 dl fullkornsbulgur 7 dl grönsaksbuljong (av fond) 1/2–1 st påse saffran 10 st schalottenlökar vatten salt 200 g sockerärter 4 st paprika...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3.5 dl fullkornsbulgur
  • 7 dl grönsaksbuljong (av fond)
  • 1/2–1 st påse saffran
  • 10 st schalottenlökar
  • vatten salt
  • 200 g sockerärter
  • 4 st paprika stora eller 9–12 små blandade paprikor
  • solrosolja till stekning
  • labneh eller färskost
  • 2 dl chilisås av ketchuptyp
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st gul lök eller 1 schalottenlök
  • svartpeppar nymalen
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

1
Koka bulgur med buljong och saffran under lock,

2
enligt paketets anvisning.

3
Koka schalottenlökarna i saltat vatten 5 minuter, ta upp och låt rinna av.

4
Sjud sockerärterna 1–2 minuter i samma vatten, ta upp.

5
Hetta upp en stekpanna på näst högsta värme, häll i ett par matskedar olja och stek först lök, sedan hel eller grovbitad paprika i den.

6
Smaksätt chilisåsen med finriven vitlök och gul lök, samt extra svartpeppar och persilja.

7
Servera lök, paprika och sockerärter på bulguren, med labneh- eller färskost, och såsen bredvid.


Kommentar:
Den vegetariska paellan får en syrlig kick av labneh, en ost gjord av avrunnen yoghurt. Färskost går också bra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top