Bulgursallad med myntasås och vegetarisk korv

Du behöver 100 g bulgur 10 st körsbärstomater 1 st chili finhackad 1 st rödlök hackad 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar grovmalen 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 100 g bulgur
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 st chili finhackad
  • 1 st rödlök hackad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 msk färsk mynta finskuren
  • 200 g korv vegetarisk
  • 1.5 tsk smör

Gör så här

1
Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar och kyl ner.

2
Blanda bulgur, tomater, chili och rödlök i en bunke. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Blanda yoghurt, citron och mynta i en skål. Smaka av med lite salt och svartpeppar.

4
Stek korven på medelvärme i cirka 2 minuter på varje sida. Servera bulgursalladen med korven och toppa med myntasås.


Kommentar:
Fiberrikt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top