Bulldeg, grundrecept

Du behöver 5 dl mjölk 50 g jäst 1.5 dl strösocker 840 g vetemjöl 14 dl 2 tsk kardemumma nystött 0.5 tsk salt 150 g...

Tillagningstid: 60 minuter
25 portioner

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1.5 dl strösocker
  • 840 g vetemjöl 14 dl
  • 2 tsk kardemumma nystött
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g smör rumsvarmt

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken (ljummen om du vill att degen ska jäsa fort, annars kall) och rör tills jästen lösts upp.

2
Blanda de torra ingredienserna och häll allt i degbunken. Klicka även ner det mjuka smöret. Arbeta ihop till en deg och knåda den ordentligt, gärna 5–10 minuter i en köksassistent eller för hand. Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter.

3
Baka ut och grädda enligt något av följande recept.


Kommentar:
Bild: Kardemummabullar med sockertopping, se recept nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top