Du behöver
- 4 skiva bröd mörkt t ex rågbröd eller kavring
- 1 st äggula
- 4 st sardellfiléer finhackade
- 0.5 st vitlöksklyfta riven
- 2 tsk dijonsenap ljus
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 dl rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
- 4 st kycklingfiléer
- smör och olivolja
- 2 st romansalladshuvud
- parmesanost färskriven
Gör så här
1
Skär brödet i tärningar. Rosta dem knapriga på en plåt i ugnen på 225 grader i 10–15 minuter.
2
Rör ihop äggula, sardeller, vitlök, senap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan försiktigt under ständig omrörning. Smaka av med salt och svartpeppar.
3
Stek kycklingfiléerna i smör och olivolja på medelvärme 5–6 minuter på varje sida.
4
Riv eller strimla salladen och vänd ihop den med ett par matskedar av dressingen. Lägg upp på tallrikar, lägg på skivad kycklingfilé, brödkrutonger och riven parmesan.
Näringsvärde: Kcal 539, fett 29 g, kolhydrater 28 g, fibrer 5 g