Caesarsallad med kyckling

Du behöver 4 skiva bröd mörkt t ex rågbröd eller kavring 1 st äggula 4 st sardellfiléer finhackade 0.5 st vitlöksklyfta riven 2 tsk dijonsenap...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva bröd mörkt t ex rågbröd eller kavring
  • 1 st äggula
  • 4 st sardellfiléer finhackade
  • 0.5 st vitlöksklyfta riven
  • 2 tsk dijonsenap ljus
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 st kycklingfiléer
  • smör och olivolja
  • 2 st romansalladshuvud
  • parmesanost färskriven

Gör så här

1
Skär brödet i tärningar. Rosta dem knapriga på en plåt i ugnen på 225 grader i 10–15 minuter.

2
Rör ihop äggula, sardeller, vitlök, senap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan försiktigt under ständig omrörning. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Stek kycklingfiléerna i smör och olivolja på medelvärme 5–6 minuter på varje sida.

4
Riv eller strimla salladen och vänd ihop den med ett par matskedar av dressingen. Lägg upp på tallrikar, lägg på skivad kycklingfilé, brödkrutonger och riven parmesan.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 539, fett 29 g, kolhydrater 28 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top