Caesarsallad med kyckling

Du behöver 600 g majskycklingfilé med skinn salt nymalen svartpeppar smör och olja till stekning caesardressing 1 st ägg 1 st vitlöksklyfta 2 st sardellfiléer...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g majskycklingfilé med skinn
  • salt nymalen svartpeppar
  • smör och olja till stekning
  • caesardressing
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st sardellfiléer raka
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 st citron saften
  • 1.5 tsk worcestershiresås
  • 1 dl rapsolja
  • 1.5 dl riven parmesanost
  • sallad
  • 2 st huvuden romansallad sköljd och torr
  • 0.5 pkt bacon strimlat, knaperstekt
  • parmesanost hyvlad
  • baguette tunnskivad smörstekt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 180 grader. Skölj och torka av kycklingen, salta och peppra runt om. Bryn kycklingen i smör och olja i en stekpanna. Flytta över till eldfast form, stoppa en stektermometer i filéns tjockaste del och tillaga till 68 grader. Ta ut ur ugnen och låt vila.

2
Caesardressing: Lägg ner ägget i en kastrull med kokande vatten och koka i en minut. Mixa vitlök, sardeller, senap och ägget (urgröpt) med stavmixer, tillsätt citron och worcestershiresås. Häll i oljan i en stråle under fortsatt mixning. Rör ner parmesanosten.

3
Sallad: Riv salladen i bitar, lägg i en skål och vänd ihop med 3–4 matskedar av dressingen. Fördela salladen i skålar, skiva upp kycklingen och lägg ovanpå salladen. Toppa med mer dressing, bacon, hyvlad parmesan och brödkrutonger.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top