Du behöver
- 600 g majskycklingfilé med skinn
- salt nymalen svartpeppar
- smör och olja till stekning
- caesardressing
- 1 st ägg
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st sardellfiléer raka
- 1 msk dijonsenap
- 0.5 st citron saften
- 1.5 tsk worcestershiresås
- 1 dl rapsolja
- 1.5 dl riven parmesanost
- sallad
- 2 st huvuden romansallad sköljd och torr
- 0.5 pkt bacon strimlat, knaperstekt
- parmesanost hyvlad
- baguette tunnskivad smörstekt
Gör så här
1
Sätt ugnen på 180 grader. Skölj och torka av kycklingen, salta och peppra runt om. Bryn kycklingen i smör och olja i en stekpanna. Flytta över till eldfast form, stoppa en stektermometer i filéns tjockaste del och tillaga till 68 grader. Ta ut ur ugnen och låt vila.
2
Caesardressing: Lägg ner ägget i en kastrull med kokande vatten och koka i en minut. Mixa vitlök, sardeller, senap och ägget (urgröpt) med stavmixer, tillsätt citron och worcestershiresås. Häll i oljan i en stråle under fortsatt mixning. Rör ner parmesanosten.
3
Sallad: Riv salladen i bitar, lägg i en skål och vänd ihop med 3–4 matskedar av dressingen. Fördela salladen i skålar, skiva upp kycklingen och lägg ovanpå salladen. Toppa med mer dressing, bacon, hyvlad parmesan och brödkrutonger.