Caesarsallad med kyckling och bacon

Du behöver 6 st baconskivor 3 st kycklingfiléer ca 450 g salt och peppar 1 msk olivolja 0.5 st baguette 2 msk olivolja 4 msk...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st baconskivor
  • 3 st kycklingfiléer ca 450 g
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 st baguette
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk Parmesan finriven
  • 6.5 st sardellfiléer raka i olja
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 st citron färskpressad saft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 3 msk vatten kallt
  • 1 dl Parmesan färskriven
  • salt nymalen svartpeppar
  • 2.5 kruka romansallad
  • 4.5 st rossisallad (kan uteslutas)
  • 12 st cocktailtomater
  • 1 st rödlök gärna färsk
  • 4 msk Parmesan färsk finriven
  • färska örter t ex timjan

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Stek baconskivorna knapriga i en torr stekpanna och låt dem rinna av på hushållspapper.

3
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Pensla dem med oljan och bryn i en panna cirka

4
3 minuter på varje sida. Efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter. (Kycklingfiléerna är färdiga vid 70 graders innertemperatur, använd stektermometer.)

5
Öka ugnsvärmen till 225 grader. Skiva baguetten. Bred ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, strö över parmesan. Rosta krutongerna gyllengula i mitten av ugnen, cirka 5 minuter. (Passa så att de inte bränns.)

6
Finhacka sardellfiléerna och blanda dem med vitlök och senap i en bunke. Blanda i majonnäsen. Blanda i citronsaften och worcestershiresåsen. Blanda i lite kallt vatten om dressingen känns för tjock. Vänd ner parmesanen. Smaka av med salt och peppar.

7
Ansa salladen och skär den i bitar. Riv rossisalladen i bitar. Dela tomaterna. Skala och strimla löken. Lägg upp salladen på tallrikar. Ringla över dressingen. Toppa med parmesan. Servera med bacon, kyckling och brödkrutonger.


Kommentar:
Dressingen spelar huvudrollen i den klassiska caesar­salladen. Förbered gärna bacon, kyckling och krutonger i god tid, så att de
hinner svalna till serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top