Caesarsallad med mozzarella

Du behöver 4 st kycklingfil salt svartpeppar smör till stekning Dressing: 8 st sardeller 2 dl majonnäs god 1 tsk dijonsenap 1.5 st pressade vitlöksklyftor...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfil
  • salt svartpeppar
  • smör till stekning

Dressing:

8 st sardeller
2 dl majonnäs god
1 tsk dijonsenap
1.5 st pressade vitlöksklyftor
1 st citron saften
1 tsk worcestershiresås
1 dl Parmesan färskriven

Krutonger:

1 st baguette liten
majsolja till pensling
1 dl Parmesan färskriven

Till servering och garnering:

1 st paket bacon (140 g)
2 st romansallad krukor
1 st cocktailtomat (ca 150 g)
1 st minimozzarella (ca 125 g)
basilika strimlad + blad
gurk- och rädisskivor

Gör så här

1
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek dem i smöret, under lock, 5 minuter på varje sida. Efterstek under lock 5–10 minuter. Kycklingfiléerna är färdiga vid 70 graders innertemperatur.

2
Ta kycklingen från värmen, och låt vila cirka 15 minuter.

3
Dressing Mixa ihop sardellerna och majonnäsen. Blanda i senap, vitlök, citronsaft och worcestershiresås. Smaka av dressingen med salt och peppar. Vänd ner parmesanen.

4
Sätt ugnen på grill 225 grader.

5
Krutonger: Skär baguetten i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med oljan och rosta i mitten av ugnen med ugnsluckan öppen cirka 3 minuter, passa noga så att krutongerna inte blir brända. Ta ut krutongerna. Låt svalna och strö över osten.

6
Stek baconskivorna knapriga i en torr stekpanna.

7
Lägg upp kyckling, bacon, salladsblad, cocktailtomater, mozzarella och krutonger på ett serveringsfat. Garnera med strimlad basilika och basilikablad, gurk- och rädisskivor. Servera dressingen vid sidan av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top