Du behöver
- 1 st äggula
- 2 tsk dijonsenap
- 4 st sardellfiléer finhackade
- 0.5 st vitlöksklyfta riven
- 1 msk pressad citron
- 2 dl rapsolja eller annan neutral olja
- 0.5 dl riven parmesanost
- salt och nymalen svartpeppar
- 100 g prosciutto (eller annan orökt lufttorkad skinka)
- 3 skiva surdegsbröd ljust
- 2 kruka romansallad
- parmesanost att hyvla
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop äggula, senap, sardeller, vitlök och pressad citron. Tillsätt oljan försiktigt under ständig omrörning. Blanda i parmesan, smaka av med salt och peppar.
2
Lägg prosciuttoskivorna utbredda på en papprad plåt. Ställ in i ugnen i 7–8 minuter. Ta ut och låt svalna på kökspapper. Lägg brödskivorna på plåten och ringla olivolja på båda sidor. Rosta i ugnen cirka 10 minuter, vänd efter halva tiden.
3
Bryt salladen i bitar, vänd den i 3 matskedar av dressingen. Bryt skinka och bröd i mindre bitar och blanda i salladen. Lägg upp i skålar, hyvla över några flak parmesan.