Du behöver
- 0.5 kg delikatesspotatis
- 4 st ägg
- 2 skiva surdegsbröd
- 2 msk olivolja
- 2 st burkar tonfisk
- 2 msk majonnäs
- 1 dl yoghurt tjock grekisk
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 msk kapris
- 1 msk citronsaft
- salt och svartpeppar
- 1 st romansallad
- 50 g parmesanost
- 1 msk basilika grovhackad
Gör så här
1
Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Lägg äggen i kallt vatten och koka i cirka 4 minuter, de ska ha en krämig gula. Skär brödet i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek brödet tills det är frasigt och fått fin färg i cirka 3 minuter.
2
Öppna tonfiskburkarna och låt spadet rinna av ordentligt. Blanda majonnäs med yoghurt och finhackad vitlök. Grov-
3
hacka kaprisen och blanda ner tillsammans med citronsaft. Krydda med lite salt och peppar.
4
Skölj salladen och skär den i mindre bitar. Dela potatisen i mindre bitar. Skala äggen och dela i halvor. Lägg upp sallad och varva med potatis, tonfisk, ägg och ringla över dressingen. Garnera med rostade krutonger, hyvlad parmesanost och basilika.
En lättare variant på caesarsallad, där dressingen görs på yoghurt smaksatt med kapris och vitlök.