Caesarsallad med tonfisk och ägg

Du behöver 0.5 kg delikatesspotatis 4 st ägg 2 skiva surdegsbröd 2 msk olivolja 2 st burkar tonfisk 2 msk majonnäs 1 dl yoghurt tjock...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 kg delikatesspotatis
  • 4 st ägg
  • 2 skiva surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 2 st burkar tonfisk
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl yoghurt tjock grekisk
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 msk kapris
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • 1 st romansallad
  • 50 g parmesanost
  • 1 msk basilika grovhackad

Gör så här

1
Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Lägg äggen i kallt vatten och koka i cirka 4 minuter, de ska ha en krämig gula. Skär brödet i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek brödet tills det är frasigt och fått fin färg i cirka 3 minuter.

2
Öppna tonfiskburkarna och låt spadet rinna av ordentligt. Blanda majonnäs med yoghurt och finhackad vitlök. Grov-

3
hacka kaprisen och blanda ner tillsammans med citronsaft. Krydda med lite salt och peppar.

4
Skölj salladen och skär den i mindre bitar. Dela potatisen i mindre bitar. Skala äggen och dela i halvor. Lägg upp sallad och varva med potatis, tonfisk, ägg och ringla över dressingen. Garnera med rostade krutonger, hyvlad parmesanost och basilika.


Kommentar:
En lättare variant på caesarsallad, där dressingen görs på yoghurt smaksatt med kapris och vitlök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top