Caesarsallad med ugnsbakade tomater

Du behöver Ugnsbakade tomater: 500 g små tomater 1/2 dl olivolja 1 msk socker 1 tsk torkad timjan 1 tsk flingsalt 1/2 tsk nymalen svartpeppar...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • Ugnsbakade tomater:
  • 500 g små tomater
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk socker
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • Caesardressing:
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 tsk worcestershiresås
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 2 dl fint riven parmesan
  • salt och svartpeppar
  • Krutonger:
  • 100 g (ca 4 skivor) mörkt bröd, t ex danskt rågbröd eller kavring
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 roman- eller gemsalladshuvuden
  • 25 g pinjenötter
  • 1 dl flagad parmesan

Gör så här

1
Ugnsbakade tomater: Sätt ugnen på 125 grader. Dela tomaterna om de är lite större och lägg dem med snittytan upp i en bakplåtspappersklädd ugnsfast form eller panna. Rör ihop olivoljan och kryddorna och skeda över tomaterna. Baka i ugnen i 1 1/2 timme.

2
Caesardressing: Vispa ihop pressad vitlök, citronsaft, worcestershiresås och senap. Rör i majonnäs och crème fraiche och till sist fint riven parmesan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

3
Krutonger: Skär av kanterna på brödet och skär dem i stavar eller tärningar. Stek dem frasiga i olivolja och låt dem rinna av på hushållspapper. Salta lätt.

4
Skölj och torka salladen, dela bladen om de är väldigt stora. Rosta pinjenötterna gyllene i torr panna. Vänd samman

5
salladen med det mesta av dressingen.

6
Lägg upp på ett stort fat och lägg på tomater och krutonger. Toppa med lite extra dressing, pinjenötter och flagad parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top