Cake pops med saffran och apelsin

Du behöver 0.5 st helt sval saffranskaka (se recept) 150 g färskost 1 st apelsin det yttersta finrivna skalet 1 msk saft av apelsin pinnar...

Tillagningstid: 45 minuter
25 portioner

Du behöver

  • 0.5 st helt sval saffranskaka (se recept)
  • 150 g färskost
  • 1 st apelsin det yttersta finrivna skalet
  • 1 msk saft av apelsin
  • pinnar av trä eller papper t ex avklippta grillpinnar
  • 200 g vit choklad
  • 15 st hushållsfärg droppar grön
  • vit kristyr strössel, silverkulor

Gör så här

1
Mixa kakan till smulor i en matberedare. Tillsätt färskost och skal och saft av apelsin. Mixa tills det precis bildar en boll.

2
Forma smeten till koner. Sätt fast dem på pinnar (men tryck inte ner dem för långt, de kan de glida ner sedan) och ställ dem i glas med socker eller i en bit frigolit eller oasis. Ställ kallt en stund.

3
Smält chokladen med hushållsfärg. Doppa och rulla klubborna i chokladen. Strö över strössel.

4
Om man vill spritsa med kristyr; ställ tillbaka klubborna i sitt ställ att stelna. Spritsa kristyr runt om. Tryck eventuellt fast silverkulor. Förvara kallt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top