Du behöver
- 0.5 st helt sval saffranskaka (se recept)
- 150 g färskost
- 1 st apelsin det yttersta finrivna skalet
- 1 msk saft av apelsin
- pinnar av trä eller papper t ex avklippta grillpinnar
- 200 g vit choklad
- 15 st hushållsfärg droppar grön
- vit kristyr strössel, silverkulor
Gör så här
1
Mixa kakan till smulor i en matberedare. Tillsätt färskost och skal och saft av apelsin. Mixa tills det precis bildar en boll.
2
Forma smeten till koner. Sätt fast dem på pinnar (men tryck inte ner dem för långt, de kan de glida ner sedan) och ställ dem i glas med socker eller i en bit frigolit eller oasis. Ställ kallt en stund.
3
Smält chokladen med hushållsfärg. Doppa och rulla klubborna i chokladen. Strö över strössel.
4
Om man vill spritsa med kristyr; ställ tillbaka klubborna i sitt ställ att stelna. Spritsa kristyr runt om. Tryck eventuellt fast silverkulor. Förvara kallt.