Du behöver
- smör till formen
- 100 g smör
- 1 dl vetemjöl (60 g)
- 1 dl kakao (45 g)
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 175 g jordnötssmör
- 300 g vit choklad till doppning
- strössel till dekor
- klubbpinnar eller frigolit
Gör så här
1
Smörj och bröa en limp- eller sockerkaksform som rymmer minst 1 1/2 liter.
2
Smält smöret. Mät upp och blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
3
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
4
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten pö om pö samtidigt som du tillsätter smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
5
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 35 minuter. Låt svalna ett par minuter och stjälp sedan upp kakan. Låt svalna helt.
6
Mixa kakan till smulor i en matberedare. Tillsätt jordnötssmöret och mixa ihop till en tjock smet.
7
Forma smeten till hjärtan eller runda kulor och stick ner en pinne i varje. För att få pinnen att sitta fast ordentligt kan du fästa den med lite smält choklad. Låt stelna till i kylen i cirka 30 minuter.
8
Smält chokladen till doppningen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa varje klubba i ett lager choklad. Låt rinna av lite och strö över strössel.
9
Stick sedan ner klubbpinnen i en bit oasis eller frigolit. Dekorera eventuellt med choklad du har färgat med några droppar karamellfärg. Låt stelna i kylen.