Cakepops med jordnötssmör

Du behöver smör till formen 100 g smör 1 dl vetemjöl (60 g) 1 dl kakao (45 g) 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 3...

Tillagningstid: 40 minuter
30 portioner

Du behöver

  • smör till formen
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl (60 g)
  • 1 dl kakao (45 g)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 175 g jordnötssmör
  • 300 g vit choklad till doppning
  • strössel till dekor
  • klubbpinnar eller frigolit

Gör så här

1
Smörj och bröa en limp- eller sockerkaksform som rymmer minst 1 1/2 liter.

2
Smält smöret. Mät upp och blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.

3
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.

4
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten pö om pö samtidigt som du tillsätter smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.

5
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 35 minuter. Låt svalna ett par minuter och stjälp sedan upp kakan. Låt svalna helt.

6
Mixa kakan till smulor i en matberedare. Tillsätt jordnötssmöret och mixa ihop till en tjock smet.

7
Forma smeten till hjärtan eller runda kulor och stick ner en pinne i varje. För att få pinnen att sitta fast ordentligt kan du fästa den med lite smält choklad. Låt stelna till i kylen i cirka 30 minuter.

8
Smält chokladen till doppningen försiktigt i mikron eller över vatten­bad. Doppa varje klubba i ett lager choklad. Låt rinna av lite och strö över strössel.

9
Stick sedan ner klubbpinnen i en bit oasis eller frigolit. Dekorera eventuellt med choklad du har färgat med några droppar karamellfärg. Låt stelna i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top