Du behöver
- 1 gul lök
- 1 morot
- 1 stjälk selleri
- 1 msk extra jungfruolja
- 1 msk smör
- 250 g kycklingfilé
- 1 liter vatten
- 3 msk kycklingfond
- 1 lagerblad
- några persiljestjälkar
- 1 tsk vitpepparkorn
- 2 dl strimlad savojkål
- 250 g färsk cappelletti eller tortellini fyllda med prosciutto
- färsk timjan
- riven parmesan
Gör så här
1
Finhacka löken. Skär morot och selleri i små tärningar. Fräs grönsakerna i fettet i en tjockbottnad kastrull tillsammans med de hela kycklingfiléerna utan att de får färg.
2
Häll i vatten och fond och låt koka upp. Skumma av. Tillsätt lagerblad, persiljekvistar och vitpeppar. Låt koka i ca 30 minuter.
3
Ta upp kycklingfiléerna och håll dem varma. Sila buljongen. Låt buljongen koka upp och tillsätt savojkål. Koka i cirka 5 minuter. Tillsätt cappellettin och låt koka i 1 minut.
4
Strimla kycklingfiléerna och fördela i varma djupa tallrikar eller portionsskålar. Häll i buljongen med kål och pasta. Ringla i lite olivolja. Dekorera med en timjankvist. Servera med färskriven parmesan.
Receptet ingår i Bo Hagströms bok “Viva la Pasta” (Ica Bokförlag)