Cappelletti in brodo med kyckling och savojkål

Du behöver 1 gul lök 1 morot 1 stjälk selleri 1 msk extra jungfruolja 1 msk smör 250 g kycklingfilé 1 liter vatten 3 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 stjälk selleri
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 1 msk smör
  • 250 g kycklingfilé
  • 1 liter vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 lagerblad
  • några persiljestjälkar
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 2 dl strimlad savojkål
  • 250 g färsk cappelletti eller tortellini fyllda med prosciutto
  • färsk timjan
  • riven parmesan

Gör så här

1
Finhacka löken. Skär morot och selleri i små tärningar. Fräs grön­sakerna i fettet i en tjockbottnad kastrull tillsammans med de hela kycklingfiléerna utan att de får färg.

2
Häll i vatten och fond och låt koka upp. Skumma av. Tillsätt lagerblad, persiljekvistar och vitpeppar. Låt koka i ca 30 minuter.

3
Ta upp kycklingfiléerna och håll dem varma. Sila buljongen. Låt buljongen koka upp och tillsätt savojkål. Koka i cirka 5 minuter. Tillsätt cappellettin och låt koka i 1 minut.

4
Strimla kycklingfiléerna och fördela i varma djupa tallrikar eller portionsskålar. Häll i buljongen med kål och pasta. Ringla i lite oliv­olja. Dekorera med en timjankvist. Servera med färskriven parmesan.


Kommentar:
Receptet ingår i Bo Hagströms bok “Viva la Pasta” (Ica Bokförlag)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top