Champagnesorbet för glassmaskin

Du behöver 2 1/2 dl torrt vitt mousserande vin 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl kallt vatten 1 msk kyld pressad citron eller lime...


8 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 2 1/2 dl torrt vitt mousserande vin
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl kallt vatten
  • 1 msk kyld pressad citron eller lime
  • 1 lätt uppvispad kall äggvita
  • flagad mandel eller kanderade violblad till garnering
  • 1 flaska mousserande vitt vin till servering.

Gör så här

1
Häll vinet i kastrull, koka upp och låt sjuda ett par minuter. (Alkoholen måste koka bort, annars fryser inte glassen.) Låt kallna och kyl.

2

3
Tag fram glassmaskin och häll i alla ingredienser. Låt maskinen jobba tills glassen är smidig och vitskummig. Forma kulor och lösfrys på bricka. Lägg i burk med bakplåtspapper mellan lagren, förvara i frys till serveringsdags.

4

5
Servera i cocktailglas med iskallt mousserande vin runtomkring.


Kommentar:
TIPS! Utan glassmaskin: Blanda alla, väl kylda, ingredienser och ställ i bunke i frysen. Tag ut och elvispa ordentligt varje halvtimme tills glassen är smidig. Gör kulor som ovan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top