Du behöver
- 2 1/2 dl torrt vitt mousserande vin
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 1/2 dl kallt vatten
- 1 msk kyld pressad citron eller lime
- 1 lätt uppvispad kall äggvita
- flagad mandel eller kanderade violblad till garnering
- 1 flaska mousserande vitt vin till servering.
Gör så här
1
Häll vinet i kastrull, koka upp och låt sjuda ett par minuter. (Alkoholen måste koka bort, annars fryser inte glassen.) Låt kallna och kyl.
2
3
Tag fram glassmaskin och häll i alla ingredienser. Låt maskinen jobba tills glassen är smidig och vitskummig. Forma kulor och lösfrys på bricka. Lägg i burk med bakplåtspapper mellan lagren, förvara i frys till serveringsdags.
4
5
Servera i cocktailglas med iskallt mousserande vin runtomkring.
TIPS! Utan glassmaskin: Blanda alla, väl kylda, ingredienser och ställ i bunke i frysen. Tag ut och elvispa ordentligt varje halvtimme tills glassen är smidig. Gör kulor som ovan.