Du behöver
- 1 l champinjoner färska, skivade
- 1 msk smör
- 2 st schalottenlökar skalade, hackade
- 1 st vitlöksklyfta skalad och hackad
- 1 l vatten
- 3 msk kycklingfond konc
- 1 dl vispgrädde
- salt, nymalen svartpeppar
- 1 msk sherry
- 2 st kycklingfiléer tärnade
- olja till stekning
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 dl bladpersilja hackad
Gör så här
1
Fräs svampen i smöret i en kastrull tills nästan all vätska kokat bort, tillsätt schalottenlök och vitlök och fräs tills det börjar knäppa i svampen. Tillsätt vatten och buljong och koka i cirka tio minuter. Stavmixa soppan, tillsätt grädde, salt, peppar och sherry.
2
Stek kycklingen i smör och olja på hög värme. När någon minut återstår fräs med vitlök och persilja.
3
Servera soppan med kycklingtoppingen, droppa över lite olivolja och strö över hackad persilja. Servera knäckebrödsmörgås med ost till.
Kcal 466, Fett 25 g, Kolhydrater 23 g, Fibrer 6 g