Champinjonsoppa med kycklingtopping

Du behöver 1 l champinjoner färska, skivade 1 msk smör 2 st schalottenlökar skalade, hackade 1 st vitlöksklyfta skalad och hackad 1 l vatten 3...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 l champinjoner färska, skivade
  • 1 msk smör
  • 2 st schalottenlökar skalade, hackade
  • 1 st vitlöksklyfta skalad och hackad
  • 1 l vatten
  • 3 msk kycklingfond konc
  • 1 dl vispgrädde
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 msk sherry
  • 2 st kycklingfiléer tärnade
  • olja till stekning
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 dl bladpersilja hackad

Gör så här

1
Fräs svampen i smöret i en kastrull tills nästan all vätska kokat bort, tillsätt schalottenlök och vitlök och fräs tills det börjar knäppa i svampen. Tillsätt vatten och buljong och koka i cirka tio minuter. Stavmixa soppan, tillsätt grädde, salt, peppar och sherry.

2
Stek kycklingen i smör och olja på hög värme. När någon minut återstår fräs med vitlök och persilja.

3
Servera soppan med kycklingtoppingen, droppa över lite olivolja och strö över hackad persilja. Servera knäckebrödsmörgås med ost till.


Kommentar:
Kcal 466, Fett 25 g, Kolhydrater 23 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top