Cheesecake med syrlig rabarberfyllning

Du behöver Botten: bakplåtspapper 25 g smör 1 st ägg 1 dl råströsocker 90 g vetemjöl (1 1/2 dl) 1 tsk bakpulver citron rivet skal...


8 portioner

Du behöver

Botten:

bakplåtspapper
25 g smör
1 st ägg
1 dl råströsocker
90 g vetemjöl (1 1/2 dl)
1 tsk bakpulver
citron rivet skal av 1 liten
0.5 dl mjölk

Fyllning:

7 st gelatinblad
350 g rabarber utan blad
1 msk strösocker
1.5 dl strösocker
200 g cream cheese
3 dl gräddfil eller yoghurt
1 dl florsocker siktat
stjärnanis att dekorera med

Gör så här

1
Kläm fast ett ark bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter.

2
Klipp bort det som är utanför.

3

4
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägget pösigt med sockret. Blanda mjöl, bakpulver och citronskal väl, rör ner blandningen i äggpöset.

5
Vänd ner fett och mjölk i smeten, rör den jämn och häll i formen. Grädda 10 minuter i nedre delen av 250 grader varm ugn, låt svalna.

6

7
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Ansa rabarbern men skala den inte. Skiva i stället tunt, ta undan 15–20 skivor, mikra med 1 matsked socker 30 sekunder och spara till garnering.

8

9
Låt resten av rabarbernsmälta på svag värme med 1 1/2 deciliter socker. Rör försiktigt om emellanåt.

10
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, rör ner dem i rabarberkompotten. Låt svalna lite.

11

12
Blanda färskosten med gräddfil och florsocker.

13
Rör i den ljumma rabarberkompotten.

14
Fördela på tårtbottnen och ställ i kylen att stelna cirka 2 timmar.

15
Garnera med rabarber och stjärnanis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top