Chevreglass med honung

Du behöver 3 msk getmjölk 1.5 msk mjölk 2.5 dl vispgrädde 2 msk honung 1 dl strösocker äggulor Gör så här 1 Koka upp mjölk,...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 msk getmjölk
  • 1.5 msk mjölk
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 1 dl strösocker
  • äggulor

Gör så här

1
Koka upp mjölk, grädde, honung och socker i en kastrull under ständig omrörning. Dra kastrullen av plattan. Vispa samman äggulorna i en bunke. Vispa ner hälften av den varma vätskan i en tunn stråle. Vispa sedan tillbaka gulorna ur bunken ner i kastrullen.

2
Sätt kastrullen på plattan och sjud upp under omrörning till vätskan tjocknar och når 83 grader.

3

4
Ta tempen med en stektermometer. Sätt då kastrullen omedelbart i iskallt vatten i diskhon eller i en stor bunke och rör krämen kall. Frys därefter krämen i glassmaskin tills den är tjock och krämig. Skeda över i en skål och frys tills glassen ska användas.

5

6
Sätt in en matberedarskål i frysen i 10 minuter. Ta ut glass och matberedarskål, och mixa glassen på högsta hastighet tills glassen blivit en mjuk smet. Häll upp den i en skål, lägg plastfolie över och sätt in glassen i frysen igen.

7
Efter 30 minuter är glassen färdig att servera, med mycket fin och slät konsistens.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top