Du behöver
- 3 msk getmjölk
- 1.5 msk mjölk
- 2.5 dl vispgrädde
- 2 msk honung
- 1 dl strösocker
- äggulor
Gör så här
1
Koka upp mjölk, grädde, honung och socker i en kastrull under ständig omrörning. Dra kastrullen av plattan. Vispa samman äggulorna i en bunke. Vispa ner hälften av den varma vätskan i en tunn stråle. Vispa sedan tillbaka gulorna ur bunken ner i kastrullen.
2
Sätt kastrullen på plattan och sjud upp under omrörning till vätskan tjocknar och når 83 grader.
3
4
Ta tempen med en stektermometer. Sätt då kastrullen omedelbart i iskallt vatten i diskhon eller i en stor bunke och rör krämen kall. Frys därefter krämen i glassmaskin tills den är tjock och krämig. Skeda över i en skål och frys tills glassen ska användas.
5
6
Sätt in en matberedarskål i frysen i 10 minuter. Ta ut glass och matberedarskål, och mixa glassen på högsta hastighet tills glassen blivit en mjuk smet. Häll upp den i en skål, lägg plastfolie över och sätt in glassen i frysen igen.
7
Efter 30 minuter är glassen färdig att servera, med mycket fin och slät konsistens.