Chili con carne

Du behöver 600 g nötfärs 2 msk matolja salt och svartpeppar 1 st gul lök hackad 2 st vitlöksklyftor hackade 1 st röd paprika tärnad...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 2 msk matolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st röd paprika tärnad
  • 1.5 st röda chilifrukter skivade
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 st burk hela tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond på flaska
  • 2 st lagerblad
  • 1 st burk cannellinibönor (400 g)
  • 1 st burk kidneybönor (400 g)
  • 1 dl purjolök strimlad
  • 1 tsk socker

Gör så här

Bryn färsen ordentligt i en het stekgryta (eller stekpanna) med olja, salta och peppra. Fräs med lök, vitlök, paprika och chili ett par minuter, lägg över i en kastrull eller gryta om du brynt i stekpanna. Tillsätt koriander, tomater, vatten, fond och lagerblad. Koka ihop sakta under 20 minuter, späd med vatten om det blir torrt. Tillsätt väl sköljda bönor och purjolöken, smaka av med salt, peppar och en gnutta socker. Låt det bli riktigt varmt och servera med ett gott bröd och en sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top