Chocolate chip cookies

Du behöver 200 g smör 2 dl strösocker 1 dl farinsocker 2 st ägg 4 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 tsk...


20 portioner

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g blockchoklad hackad

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och socker i en kastrull. Rör ihop farinsocker och ägg i en skål. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop alltsammans i en skål. Klicka ut degen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut. Grädda i 10-15 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.


Kommentar:
Malin Landqvist & Lotta Seipel drev krogen Format på Skeppsholmen i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top