Läsar-recept

Choklad och mandelpaj med vaniljglass

Du behöver 2 paket Carte d’Or vanilj 1 färdiggräddat pajskal (max 20 cm i diameter) 1 dl valnötskärnor Fyllning: 200 g mörk choklad, 70% 30...


8 portioner

Du behöver

  • 2 paket Carte d’Or vanilj
  • 1 färdiggräddat pajskal (max 20 cm i diameter)
  • 1 dl valnötskärnor
  • Fyllning:
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 30 g osaltat margarin
  • 1 1/4 dl grädde
  • 3 lättvispade äggulor
  • 2,5 dl vispad grädde
  • 1 msk krossad eller malen sötmandel

Gör så här

1
Choklad- och mandelpaj

2

3
Smält choklad, margarin och grädde på svag värme i en tjockbottnad kastrull, låt den inte koka. Smeten ska bli slät.

4

5
Tag kastrullen från värmen. Vispa försiktigt ner äggulorna i chokladsmeten.

6

7
Häll upp smeten i en bunke och tillsätt mandeln under omrörning.

8

9
Låt krämen svalna lite innan den vispade grädden vänds ner försiktigt. Rör om så att smeten blir slät.

10

11
Fyll pajskalet med smeten och ställ kallt.

12

13
Pudra kakao över pajen innan den serveras tillsammans med Carte d’Or vanilj och valnötskärnor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top