Chokladcookies med mjölkfri choklad

Du behöver 200 g mjölkfritt margarin 4 1/2 dl farinsocker 3/4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 6 1/2 dl havregryn ca 4 msk vatten 3...


25 portioner

Du behöver

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 4 1/2 dl farinsocker
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 1/2 dl havregryn
  • ca 4 msk vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 350 g mjölkfri mörk choklad,
  • grovt hackad

Gör så här

1
Blanda margarin, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en bunke och rör till krämig konsistens. Tillsätt havregryn och vatten.

2
Blanda mjöl, salt och bikarbonat och knåda ihop med den första smeten.

3
Rör till sist ner chokladen och arbeta ihop till en smidig deg. Blockchoklad innehåller mjölk. Välj en fin mörk choklad, om du inte tål mjölkprotein.

4
Klicka ut kakorna på papprad plåt, med stort mellanrum. Tryck till lite. Grädda i mitten av ugnen, 150 grader, 10–15 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top