Du behöver
- 200 g mjölkfritt margarin
- 4 1/2 dl farinsocker
- 3/4 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 6 1/2 dl havregryn
- ca 4 msk vatten
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 350 g mjölkfri mörk choklad,
- grovt hackad
Gör så här
1
Blanda margarin, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en bunke och rör till krämig konsistens. Tillsätt havregryn och vatten.
2
Blanda mjöl, salt och bikarbonat och knåda ihop med den första smeten.
3
Rör till sist ner chokladen och arbeta ihop till en smidig deg. Blockchoklad innehåller mjölk. Välj en fin mörk choklad, om du inte tål mjölkprotein.
4
Klicka ut kakorna på papprad plåt, med stort mellanrum. Tryck till lite. Grädda i mitten av ugnen, 150 grader, 10–15 minuter.