Du behöver
- 2 tsk pulverkaffe
- 2 tsk varmt vatten
- 240 g (4 dl) vetemjöl
- 1 1/4 dl potatismjöl
- 1 dl strösocker
- 1/2 msk vaniljsocker
- 1/2 krm salt
- 4 msk siktad kakao
- 200 g kallt smör i tunna stavar
Gör så här
1
Lös upp kaffet i liten pyts med vatten. Låt svalna.
2
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Arbeta i smöret till en jämn deg med hjälp av elvispen, tillsätt kaffet och forma degen till en 4–5 cm tjock rulle. Vira i plastfolie och låt vila kallt minst 1 timme.
3
Skiva ungefär 1 cm breda bitar deg (25 g) och tryck ut varje degbit i en bullform, ställd i en muffinsplåt. Pricka bottnen på degformarna tätt och grädda mitt i 175 grader varm ugn cirka 12 minuter.
4
Låt svalna och förvara i frys eller tät burk utan att ta bort bullpapperen. De får sitta kvar tills kakorna ska fyllas med grädde, fromage eller ris à la Malta och frukt.
Tid 1 timme + vilotid