Chokladformar att fylla

Du behöver 2 tsk pulverkaffe 2 tsk varmt vatten 240 g (4 dl) vetemjöl 1 1/4 dl potatismjöl 1 dl strösocker 1/2 msk vaniljsocker 1/2...

Tillagningstid: 60 minuter
25 portioner

Du behöver

  • 2 tsk pulverkaffe
  • 2 tsk varmt vatten
  • 240 g (4 dl) vetemjöl
  • 1 1/4 dl potatismjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • 4 msk siktad kakao
  • 200 g kallt smör i tunna stavar

Gör så här

1
Lös upp kaffet i liten pyts med vatten. Låt svalna.

2
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Arbeta i smöret till en jämn deg med hjälp av elvispen, tillsätt kaffet och forma degen till en 4–5 cm tjock rulle. Vira i plastfolie och låt vila kallt minst 1 timme.

3
Skiva ungefär 1 cm breda bitar deg (25 g) och tryck ut varje degbit i en bullform, ställd i en muffinsplåt. Pricka bottnen på degformarna tätt och grädda mitt i 175 grader varm ugn cirka 12 minuter.

4
Låt svalna och förvara i frys eller tät burk utan att ta bort bullpapperen. De får sitta kvar tills kakorna ska fyllas med grädde, fromage eller ris à la Malta och frukt.


Kommentar:
Tid 1 timme + vilotid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top