Chokladfudge med pistage

Du behöver 375 g mörk choklad 25 g smör 400 g kondenserad mjölk sötad, 1 burk 150 g pistagenötter 150 g fikon torkade Gör så...

Tillagningstid: 30 minuter
25 stycken

Du behöver

  • 375 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • 400 g kondenserad mjölk sötad, 1 burk
  • 150 g pistagenötter
  • 150 g fikon torkade

Gör så här

1

Dela fikonen i små bitar. Hacka chokladen och tärna smöret.

2

Värm den kondenserade mjölken på låg värme i en kastrull. Tillsätt chokladen och smöret och blanda snabbt ihop massan med en värmetålig slickepott. Låt chokladen och smöret smälta helt så att det blir en jämn massa.

3

Ta undan en liten näve pistagenötter till garnering och vänd ner resten tillsammans med fikonen i fudgemassan. Tryck ut den i en form, cirka 20 x 30 centimeter, klädd med bakplåtspapper.

4

Strö pistagenötter över fudgen och låt stå övertäckt i kylen i minst 6 timmar för att stelna. 

5

Skär fudgen i bitar.

Tips! Det finns extra fina gröna pistagenötter att köpa i 

specialbutiker och på nätet, men vanliga osaltade pistagenötter går också bra.

 


Kommentar:
Nötterna och fikonen ger den lena fudgen en härlig konsistens.

Receptet kommer från boken Kola, fudge, knäck och bräck (Bonnier fakta).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top