Du behöver
- 375 g mörk choklad
- 25 g smör
- 400 g kondenserad mjölk sötad, 1 burk
- 150 g pistagenötter
- 150 g fikon torkade
Gör så här
Dela fikonen i små bitar. Hacka chokladen och tärna smöret.
Värm den kondenserade mjölken på låg värme i en kastrull. Tillsätt chokladen och smöret och blanda snabbt ihop massan med en värmetålig slickepott. Låt chokladen och smöret smälta helt så att det blir en jämn massa.
Ta undan en liten näve pistagenötter till garnering och vänd ner resten tillsammans med fikonen i fudgemassan. Tryck ut den i en form, cirka 20 x 30 centimeter, klädd med bakplåtspapper.
Strö pistagenötter över fudgen och låt stå övertäckt i kylen i minst 6 timmar för att stelna.
Skär fudgen i bitar.
Tips! Det finns extra fina gröna pistagenötter att köpa i
specialbutiker och på nätet, men vanliga osaltade pistagenötter går också bra.
Nötterna och fikonen ger den lena fudgen en härlig konsistens.
Receptet kommer från boken Kola, fudge, knäck och bräck (Bonnier fakta).