Du behöver
- 50 g mörk choklad hackad
- mördeg 1/7 av mördegen
- 100 g vit choklad
- strössel
Gör så här
1
Hacka chokladen grovt. Knåda försiktigt och snabbt in chokladen i mördegen så att chokladen inte smälter. Rulla ut två längder, cirka 1,5 centimeter tjocka.
2
Skär dem i 10 centimeter långa bitar och lägg kallt att vila i cirka 30 minuter.
3
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg över kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter tills kakorna känns torra och lätta.
4
Dra försiktigt över bakplåtspapperet på ett galler och låt kakorna kallna.
5
Smält den vita chokladen i en skål över vattenbad. Doppa båda ändar av kakorna i choklad och lägg tillbaka på bakplåtspapperet. Strö över strössel och låt stelna.
Tid 30 minuter + 30 minuter att vila + cirka 10 minuter i ugn.