Chokladkrosscigarrer doppade i vit choklad

Du behöver 50 g mörk choklad hackad mördeg 1/7 av mördegen 100 g vit choklad strössel Gör så här 1 Hacka chokladen grovt. Knåda försiktigt...

Tillagningstid: 30 minuter
16 portioner

Du behöver

  • 50 g mörk choklad hackad
  • mördeg 1/7 av mördegen
  • 100 g vit choklad
  • strössel

Gör så här

1
Hacka chokladen grovt. Knåda försiktigt och snabbt in chokladen i mördegen så att chokladen inte smälter. Rulla ut två längder, cirka 1,5 centimeter tjocka.

2
Skär dem i 10 centimeter långa bitar och lägg kallt att vila i cirka 30 minuter.

3
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg över kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter tills kakorna känns torra och lätta.

4
Dra försiktigt över bakplåtspapperet på ett galler och låt kakorna kallna.

5
Smält den vita chokladen i en skål över vattenbad. Doppa båda ändar av kakorna i choklad och lägg tillbaka på bakplåtspapperet. Strö över strössel och låt stelna.


Kommentar:
Tid 30 minuter + 30 minuter att vila + cirka 10 minuter i ugn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top