Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Chokladmousse med körsbär
Foto: Björn Tesch

Chokladmousse med körsbär

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (10)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 20 min.

  • 100 g mörk choklad (ca 60 %)
  • 2 msk vatten
  • 1 msk smör, rumsvarmt
  • 3 ägg, medelstora
  • 1 burk körsbär i rom eller i konjak
  • mörk choklad till dekoration

Gör så här

  • Bryt chokladen och smält försiktigt i mikro tillsammans med vattnet, 10 sekunder i taget, rör slät. Rör i smöret.
  • Separera äggen och rör ner gulorna i chokladen, en i taget.
  • Vispa äggvitorna styva i ren skål. Rör i en fjärdedel av vitorna i chokladen, och vänd sedan varsamt i resten, i omgångar.
  • Bottna fyra glas med körsbär och någon tesked av lagen, skeda chokladmoussen över, ställ kallt att stelna ett par timmar.
  • Hyvla över lite choklad vid servering. En klick vispad grädde smakar gott till.
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: