Chokladmousse med olivolja och nötter

Du behöver 100 g mörk choklad 70 % 100 g mjölkchoklad vispgrädde + 2 dl 1 st äggula 2 msk olivolja (en balanserad eller smakrik...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 100 g mjölkchoklad
  • vispgrädde + 2 dl
  • 1 st äggula
  • 2 msk olivolja (en balanserad eller smakrik olja rekommenderas)
  • 1.5 dl blandade nötter (finns färdig mix att köpa av mandel, hasselnötter och valnötter)

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull. Häll på den mindre mängden grädde och värm på låg värme så att chokladen smälter.

2
Vispa den större mängden grädde till mjuka toppar. Vänd ner chokladen och äggulan med en slickepott. Avsluta med att röra i olivoljan. Lägg upp i glas och ställ in i kylen minst 2 timmar.

3
Hacka nötterna och rosta dem lätt i torr het stekpanna. Låt svalna och toppa chokladmoussen med dem före servering.


Kommentar:
Ställ in moussen i kylen minst 2 timmar för att stelna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top