Chokladmuffin med mockafyllning

Du behöver 1 dl kakao 2 1/4 dl mjölk 1 1/4 dl strösocker 3 st äggvitor 125 g smör 1 1/2 dl strösocker 1 1/2...


25 portioner

Du behöver

  • 1 dl kakao
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 3 st äggvitor
  • 125 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning:

0.75 dl vatten
0.75 dl strösocker
2 st espresso påsar instant
3 st äggulor medelstora
175 g smör rumsvarmt

Gör så här

1
1. Ställ muffinformar på en bakplåt. Värm ugnen till 200 grader.

2
2. Blanda kakao, mjölk och 1 1/4 dl socker i en kastrull, koka upp under omrörning, passa noga, och låt sedan svalna.

3
3. Dela äggen i gulor och vitor.

4
Spara gulorna till fyllningen. Tvätta händerna noga efteråt.

5
4. Rör smör och 1 1/2 dl socker jämnt och poröst, gärna med elvispen, på låg hastighet i hög skål. Vispa in ett ägg i sänder samt vaniljsocker och bakpulver. Blanda i mjölet växelvis med den svalnade chokladmjölken.

6
5. Fördela smeten i muffinformarna, fyll dem bara till 2/3. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna.

7

8
Fyllningen:

9
1. Koka socker och vatten till en simmig lag, cirka 5 minuter på medelvärme med lock på glänt. (Droppa en droppe svalnad lag på pekfingertoppen. Nudda med tummen. En liten tråd bildas mellan fingertopparna när lagen är färdig. Rör i kaffepulvret.

10
2. Vispa samman äggulorna lätt och häll dem i en tunn stråle, nästan droppvis, ner i sockerlagen under ivrig handvispning.


Kommentar:
Muffin heter faktiskt muffin även i flertal, precis som russin!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top