Du behöver
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl mjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- Fruktgrädde:
- 250 g frysta hallon
- 250 g fryst mango i bitar
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Häll smöret i äggröran. Blanda ner mjölblandningen och rör till en jämn smet.
2
Klicka ut smeten i stora muffinsformar eller i en muffinsplåt. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 12–15 minuter.
3
Fruktgrädde Låt hallon och mangobitar tina. Rör försiktigt ihop dem till en rödgul röra.
4
Vispa grädden och blanda den med knappt hälften av röran.
5
Skär av toppen på muffinsen och lägg underdelarna på fyra assietter.
6
Klicka fruktgrädde på muffinsen och lägg på locket. Häll resten av röran på tallriken och servera.