Du behöver
Botten x 2:
2 st ägg
0.75 dl majsolja
2 dl mjölk
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl strösocker
1.5 dl kakaopulver
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk bakpulver
Smetanakräm:
250 g smör rumstempererat
1 dl smetana
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0.67 dl mjölk 37 grader
0.25 tsk röd karamellfärg
Frosting:
375 g smör rumstempererat
2 dl smetana rumstempererad
9 dl florsocker
5.5 msk mjölk ljummen, 37 grader
röd karamellfärg
Garnering:
chokladpåskägg
ätliga blommor
myntakvistar
Tips! Den som vill kan baka en halv sats, alltså baka endast en botten och halvera mängden kräm och frosting. Det går bra att baka tårtan i god tid och garnera inför serveringen.