Du behöver
- 2 skivor dagsgammalt bröd
- olivolja till stekning
- 1 gul lök
- 400 g stark chorizo
- 2 burkar (à 400 g) kikärter, sköljda, avrunna
- 3 msk sherryvinäger
- salt, nymalen svartpeppar
- 16 körsbärstomater, klyftade
- 1 kruka basilika, bladen
Gör så här
1
Tärna brödet och stek det frasigt i lite olja i stor stekpanna. Låt svalna på hushållspapper.
2
Skala, dela och skiva löken, häll ytterligare olja i pannan och mjukstek löken i cirka 5 minuter.
3
Skiva korven och tillsätt den, stek till fin färg. Tillsätt kikärterna och sherryvinägern och låt den koka in.
4
Smaka av med salt och peppar. Vänd i tomatklyftor och basilikablad och servera toppat med krutongerna.
Sherryvinägern ger en extra dimension åt den här enkla allt-i-ett-rätten med het chorizo och kikärter.