Chorizopanna med kikärter

Du behöver 2 skivor dagsgammalt bröd olivolja till stekning 1 gul lök 400 g stark chorizo 2 burkar (à 400 g) kikärter, sköljda, avrunna 3...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 skivor dagsgammalt bröd
  • olivolja till stekning
  • 1 gul lök
  • 400 g stark chorizo
  • 2 burkar (à 400 g) kikärter, sköljda, avrunna
  • 3 msk sherryvinäger
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 16 körsbärstomater, klyftade
  • 1 kruka basilika, bladen

Gör så här

1
Tärna brödet och stek det frasigt i lite olja i stor stekpanna. Låt svalna på hushållspapper.

2
Skala, dela och skiva löken, häll ytterligare olja i pannan och mjukstek löken i cirka 5 minuter.

3
Skiva korven och tillsätt den, stek till fin färg. Tillsätt kikärterna och sherryvinägern och låt den koka in.

4
Smaka av med salt och peppar. Vänd i tomatklyftor och basilikablad och servera toppat med krutongerna.


Kommentar:
Sherryvinägern ger en extra dimension åt den här enkla allt-i-ett-rätten med het chorizo och kikärter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top