Chorizopasta med färsk tomatsås

Du behöver pasta t ex rigatone eller penne 3.5 st korv t ex chorizo 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 4 st tomat på...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • pasta t ex rigatone eller penne
  • 3.5 st korv t ex chorizo
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 st tomat på kvist
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 st oregano eller persilja
  • 100 g fetaost

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen (spara cirka 1/2 deciliter pastavatten till såsen).

2
Skär korven i bitar. Skala och hacka löken. Skala och hacka vitlöken. Skär tomaterna i små bitar.

3
Hetta upp en stekpanna, lägg i korvbitarna och bryn dem runtom cirka 3 minuter. Ta upp på en tallrik.

4
Häll oljan i pannan och låt den bli varm. Lägg i löken och vitlöken och fräs cirka 5 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs cirka 5 minuter. Salta, peppra och strö över sockret. Tillsätt pastavattnet. Blanda i pastan, korven och oreganon, låt allt bli genomvarmt. Ta pannan från värmen, smula över fetaosten och servera i (varma) skålar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top