Churros med kanel och bittersöt chokladsås

Du behöver 0.5 dl mjölk 0.25 dl vatten 40 g smör normalsaltat 1 krm salt 1 krm strösocker 0.75 dl vetemjöl 2 st ägg små...


4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl mjölk
  • 0.25 dl vatten
  • 40 g smör normalsaltat
  • 1 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 2 st ägg små

Till fritering:

olja

Tillbehör:

kanel
strösocker

Bittersöt chokladsås:

1 dl vispgrädde
0.5 dl vatten
1 msk kakaopulver
0.5 dl strösocker
100 g mörk choklad (70 procent)
1 msk smör
0.5 krm salt

Gör så här

1
Hetta upp mjölk, vatten, smör, salt och socker under omrörning. Dra kastrullen från plattan och vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i cirka 30 sekunder tills det bildas en deg som lätt släpper taget. Dra allt från plattan och låt svalna i 5 minuter.

2

3
Tillsätt äggen ett i taget och rör tills degen blir blank, slät och spritsbar. Fyll en spritspåse (8 mm stjärntyll) med degen. Spritsa 3–4 cm långa rullar av smeten i oljan som ska vara 180 grader varm. Fritera tills bröden fått fin brun färg och rulla dem sedan i kanel och socker.

4

5
Bittersöt chokladsås:

6
Koka upp grädde, vatten, kakao och socker. Rör ner chokladen. Låt småkoka cirka 5 minuter eller till krämig konsistens. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt smör och salt. Rör tills smöret smält. Låt svalna till rumstemperatur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top