Citronfrikadeller till soppa

Du behöver Frikadeller: 1 msk veteströbröd osötat 2 msk mjölk 1 st äggula 2 krm salt 0.5 krm vitpeppar malen citronskal finrivet skal 150 g...


2 portioner

Du behöver

Frikadeller:

1 msk veteströbröd osötat
2 msk mjölk
1 st äggula
2 krm salt
0.5 krm vitpeppar malen
citronskal finrivet skal
150 g kalvfärs eller mager fläskfärs
5 dl vatten
1 tsk salt

Morotssoppa:

4 st morötter
5 dl ljus nötbuljong eller grönsaksbuljong
salt vitpeppar

Gör så här

1
Frikadeller:

2
1. Låt ströbrödet svälla i mjölken i en bunke minst 10 minuter.

3
2. Rör i ägg, salt och peppar, därefter citronskal och färs till en jämn smet. Koka upp vatten med salt och trilla enkronestora bollar av färsen.

4
3. Sjud dem, cirka halva satsen i taget, 5 minuter på medelvärme, tag upp med hålslev.

5
Morotssoppa:

6
1. Skala morötterna och skiva dem grovt.

7
2. Låt bitarna sjuda helt mjuka i buljongen under lock, på svag värme, cirka 15 minuter.

8
3. Mixa, smaka av med salt och malen vitpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top